Afvallen door goed te eten.

Hoe stimuleer je je lichaam om af te vallen?

Wanneer het op afvallen aan komt, zijn alle manieren en trucjes die er zijn een welkome aanvulling om dit proces te vergemakkelijken. Misschien vertel ik je dan ook iets nieuws als ik zeg dat je je lichaam kunt stimuleren om af te vallen.

Het willen verliezen van gewicht kan een zeer ontmoedigend proces zijn. Naast het gevecht tegen slecht eten, vreettrek en het vinden van tijd om de sportschool te bezoeken, zijn er vele sociale bezigheden die roet in het eten gooien. Uit eten met vrienden, naar de film of even een drankje doen kunnen je sport- en eetschema compleet in de war gooien.

Dit is waarom het belangrijk is om het proces en de methode van het afvallen van gewicht te begrijpen. Wanneer je een beter beeld hebt van hoe je lichaam vet verbrandt en calorieën verbruikt, ben je beter in staat om meer resultaat uit je inspanningen te behalen. Om dit wat duidelijker te maken, zal ik dit toelichten.

De regels achter het verliezen van gewicht

Je lichaam werkt via allerlei vaste en geregelde processen. Het is van belang dat je  weet hoe je deze processen positief kan veranderen. Zie je lichaam als een machine, die je met een paar drukken op de knoppen anders kan instellen, zoals in dit geval je stofwisseling. Zodra je dit realiseert wordt het een stuk gemakkelijker om je lichaam sneller en meer af te laten vallen.

Er zijn een paar belangrijke punten om rekening mee te houden. Allereerst heb je de ruststofwisseling. Dit laat zien hoeveel vet en calorieën je lichaam verbrandt wanneer je geen lichamelijke activiteit ondervindt (bijvoorbeeld wanneer je op de bank zit).

Het mooie aan je stofwisselingssnelheid tijdens rust is dat je deze kunt veranderen. De makkelijkste manier om deze te verhogen is door het opbouwen van meer (droge) spiermassa. Het is namelijk het geval dat je lichaam automatisch meer calorieën en vet zal verbranden wanneer je meer spieren hebt (deze vragen namelijk meer energie).

Naast je stofwisselingssnelheid in rust heb je de stofwisselingssnelheid tijdens activiteit. Hierbij schommelt de snelheid van je stofwisseling afhankelijk van de inspanning en intensiteit die je lichaam moet leveren tijdens het sporten. Hierbij is cardiotraining van belang, omdat deze manier van inspanning je stofwisseling tijdelijk kan verhogen en zo meer calorieën kan verbranden.

Echter is sporten niet het enige antwoord. Zo zijn de volgende manieren echt effectief om je lichaam meer vet te laten verbranden.

Hoe stimuleer je je lichaam om af te vallen

Er zijn twee makkelijke manieren om je lichaam aan te zetten tot een hogere verbranding. Beide van deze manieren zijn gerelateerd aan je voedingspatroon. Ik raad je aan om ze allebei te proberen en je zal zeker resultaat zien!

Stap 1 – Kies voor voedsel die je stofwisseling verhogen

Veel soorten voedsel verbranden meer calorieën tijdens de vertering hiervan. Hierbij behoren eiwitten en vezels tot de twee beste keuzes, aangezien de vertering hiervan langer duurt, wat door de langere duur van dit proces meer energie zal verbruiken. Daarnaast zal je langer een vol gevoel houden, wat je kan helpen om van de snacks af te blijven.

Andere stofwisselingsversnellers zijn onder andere zalm, noten en zaden, volkoren granen en voedsel die veel omega 3 vetzuren bevatten. Vitaminerijke groenten zijn ook zeer effectieve stofwisselingverhogers. Aangetoond is dat vele vitaminen zoals vitamine C en B6 je lichaam meer vet kunnen laten verbranden.

Het is ook zeker de moeite waard om het voedingssupplement vitamine D toe te voegen aan je voeding. Recent onderzoek heeft namelijk aangetoond dat deze je resultaten een flinke boost kunnen geven.

Stap 2 – Kies voor voedsel die je hongergevoel onderdrukken

De tweede manier is het onderdrukken van je hongergevoel, wat je op een geheel natuurlijke wijze kunt doen. Meerdere soorten voedsel bevatten natuurlijke eigenschappen om ervoor te zorgen dat je geen hongergevoel meer hebt. Dit kan je helpen om zo minder last te hebben van vreetbuien en minder calorieën op een dag te consumeren. Een aantal zeer geschikte opties zijn groene thee, pepers, koffie en voedsel dat ook veel cafeïne bevat.

Als je vragen hebt of feedback wilt geven op dit artikel, kan je dat onderin deze pagina schrijven.

, , , ,