Obstacle runs

Als je het joggen in de buurt een beetje beu bent en op zoek bent naar een wat grotere uitdaging denk dan hier eens aan: obstacle runs. Dit zijn renparcoursen die door Nederland worden georganiseerd door verschillende instanties. Je rent hierbij een flink aantal kilometers door modder en over zware obstakels. Dit is een renparcours voor de echte diehards die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging.

Tijdens het rennen kom je obstakels tegen die kunnen variëren van het klimmen over touw en onder prikkeldraad, maar ook obstakels in de vorm van sloten die je door moet waden en houten muren waar je overheen moet klimmen. Naast een stevig paar schoenen dien je daarom een plastic zak mee te nemen voor je met modder doordrenkte spullen en warme kleren om op te warmen nadat je de koele wateren heb getrotseerd. Veel mensen beginnen ver voor het evenement al met trainen en passen hun voedingsschema hier op aan.

De training is van oorsprong een militaire training die voor het eerst in Engeland werd gehouden in 1987 en is over komen waaien naar Nederland in 2012 vanuit de Verenigde Staten. Voor meer informatie over de renparcoursen dient te worden gezocht naar een instantie die deze events in Nederland organiseert.

 

 

, , , ,