Core-training voor een strakke buik

Een nieuwe fitnesstrend in 2013 is core-training. Dit onderdeel van een gehele bodyworkout werd zo geliefd dat het tegenwoordig apart wordt aangeboden. Bij de core-training wordt alleen het bovenlichaam getraind.

Natuurlijk is de core-training gewild voor het verkrijgen van een wasbordje. De romp dient echter ook genoeg getraind te worden, omdat het een belangrijke functie in het lichaam vervult. De romp is immers het centrum voor het doen bewegen en verplaatsen van ons lichaam. Core-training heeft bewezen rugklachten te verminderen, de darmwerking te verbeteren en te resulteren in een strakkere buik. Ook kan het van belang zijn voor zwangere vrouwen tijdens de zwangerschap om de belasting beter te kunnen dragen en na de zwangerschap voor het terugkrijgen van het figuur.

BIj de core-training wordt vaak getraind met hulpmiddelen waarbij bewegingen die in het dagelijks leven voorkomen worden nagebootst. Hulpmiddelen hierbij zijn het gebruik van dumbels en een gymbal. Squats, duw- en tiloefeningen en roterende oefeningen worden afgewisseld om de buik, rug en bekken de trainen.

Hoewel de core-training nu los van het gehele fitnesspakket wordt aangeboden, kan het van belang zijn de core-training af te wisselen met cardio.