Supplementen onder eigen merk

Tijdens mijn studie heb ik onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om je eigen lijn met supplementen op te zetten. Daarbij ben ik ook in de wetgeving gedoken om erachter te komen dat je aan veel verschillende regels moet voldoen en dat het veel (administratieve) tijd kost om te kunnen voldoen. Zo dien je officieel een voedselveiligheidplan te hebben. Na een kleine zoektocht op het internet werd ik daar niet veel wijzer van omdat je snel bij voeding (brood, vlees, groente/fruit) uit komt en niet specifiek bij voedingssupplementen.

Gelukkig zijn er enkele bedrijven die serieus hierover nagedacht hebben en je kunnen helpen hiermee. Echter moet je er wel rekening mee houden dat deze consultancy bureau’s een aanzienlijk bedrag rekenen voor het opzetten en onderhouden en dat je ook alsnog zelf veel moet doen.

Een bedrijf dat zeer interessant is als je een lijn wilt beginnen is Triple Pharma die met de website privatelabelvoedingssupplementen.nl duidelijk uitlegt wat ze doen/kunnen en hoe ze werken. Zij bieden ook een voedselveiligheidsplan aan als je bij hun de supplementen afneemt. Groot voordeel is dat zij leveren vanaf 10 verpakkingen en dat je dus ook echt klein kan beginnen zonder een grote investering te moeten doen.

Als je groter groeit en een partner zoekt die op grote schaal supplementen kan leveren onder eigen label, dan raad ik je aan om te kijken bij zwik supplementen. Vanaf 500 verpakkingen kunnen zij supplementen leveren in elke verpakking die je wenst, met de inhoud die je wilt en zelfs (als je dat wilt) een volledig eigen ontwikkelt supplement. Hier zitten wel voorwaarden aan vast en zij raden zelf ook aan dat het echt interessant is als je reeds supplementen verkoopt of als je groot wilt beginnen omdat je bijvoorbeeld meerdere winkels hebt.

Zelf ben ik (nog) niet zover gekomen dat ik eigen voedingssupplementen op de markt heb gebracht. Mijn focus ligt ergens anders en ik ben (misschien helaas) geen bekende influencer zoals Joel van Clean Nutrition.