De lichamelijke voordelen van limoenwater

De lichamelijke voordelen van limoenwater

In vele gevallen is voldoende afwisseling belangrijk. Zo is afwisseling tijdens het sporten niet alleen belangrijk voor de optimale spiergroei en het blijven prikkelen van je lichaam, maar is het ook van belang voor de mate van plezier en je beleving. Tenslotte houdt niemand ervan om constant, elke keer weer, hetzelfde te moeten doen. Dit geldt ook voor je voeding. Ten eerste is een gevarieerde voeding belangrijk voor een gezond lichaam, maar niemand houdt ervan op altijd hetzelfde te moeten eten en drinken. Echter is je voeding iets waarmee je gemakkelijk en op een regelmatige basis kunt variëren! Een goed voorbeeld is limoenwater, waar ik je zo meer over ga vertellen.

Stofwisselingsverhogend voedsel

Wanneer je doel is om een gezond te gewicht te behouden of om dat overtollige vet te verbranden, zou je moeten denken aan voedsel dat je stofwisseling verhoogt.

Vele soorten voedsel verhogen je stofwisseling (de mogelijkheid van je lichaam om vet te verbranden) op een natuurlijke wijze, aangezien deze er langer over doen om te verbranden. Als voorbeeld blijft voedsel zoals eiwit en vezels langer in je buik wat een grotere totale werking op je vet verbranding heeft.

Ander voedsel heeft zijn eigen natuurlijke stofwisselingsverhogende eigenschappen afhankelijk van de ingrediënten of samenstelling. Voedsel dat heet of pittig is, zoals bijvoorbeeld cayenne peper, is thermogeen voedsel (warmte producerend) en zal je stofwisseling op die manier verhogen. Voedsel dat op dezelfde manier werkt is onder andere knoflook, gember, hete pepers, azijn, appelcider en groenten zoals broccoli en kool.

Het toevoegen van dit soort voedsel aan je voedingsschema kan je helpen om je resultaten op het gebied van gewichtsverlies en het verbranden van vet veel sneller te bereiken!

Limoenwater, één van de beste thermogene keuzes die je kunt maken!

Wanneer het aankomt op vetverbranding zijn de voordelen van limoenwater iets wat je zeker niet mag vergeten. Limoenwater is namelijk één van de eenvoudigste toevoegingen op een gezond dieet en daarnaast is het goedkoop en super simpel om te maken.

Om je stofwisseling in de ochtend op gang te brengen wil ik je aanraden om elke ochtend te beginnen met een glas limoenwater. Neem een halve limoen en pers deze uit in een glas water (170-230 ml). Even roeren en je bent klaar. Naast de thermogene eigenschappen van limoenwater is het ook een natuurlijke lichaamsreiniger, wat je lichaam ten goede komt!

Het sap van limoen is ook effectief bij het controleren van je bloedsuikergehaltes wat zal bijdragen aan het voorkomen van vreetbuien. Zelfs een klein beetje limoensap, wat je bijvoorbeeld kunt toevoegen aan thee of een salade, is goed voor het onderdrukken van je hongergevoel.

Voor meer informatie en stofwisselingsverhogend voedsel kun je het artikel “Hoe stimuleer je je lichaam om af te vallen“.

Als je vragen hebt of feedback wilt geven op dit artikel, kan je dat onderin deze pagina schrijven.

, , , , , , ,