Supplementen voor een beter geheugen

Supplementen voor een beter geheugen

Voor een goed leven is het van belang dat je lekker in je vel zit. We kunnen eigenlijk dan ook wel stellen dat je mentale gesteldheid minstens net zo belangrijk is als je fysieke gezondheid. Elke dag moet je weer functioneren, waarbij je geheugen het erg druk heeft. Het is dan ook belangrijk dat je geheugen zo goed mogelijk werkt. Tenslotte is het vervelend als je constant van alles vergeet en/of warrig bent.

Je geheugen in een notendop uitgelegd

Wanneer we het over geheugen hebben kan er onderscheid gemaakt worden in 2 types. Namelijk je werkgeheugen, ook wel korte termijn geheugen genoemd, en je lange termijn geheugen.

Je werkgeheugen functioneert in een korte tijdspan, wat je in staat stelt om informatie te onthouden en op te halen die je net geleerd hebt. Denk aan het onthouden van een telefoonnummer of een gemaakte afspraak. Je lange termijn geheugen daarentegen is bedoeld voor het ophalen van informatie uit het verleden. Dit kunnen bijvoorbeeld herinneringen uit je kindertijd zijn.

Wanneer je je geheugen wil verbeteren, door middel van een supplement of een aan te leren methode, heeft zowel je korte- als lange termijn geheugen hier baat bij. Naast dat je met oefeningen bepaalde dingen beter kunt onthouden, kunnen deze geheugen verbeterende methoden ook bijdragen bij het voorkomen van dementie en alzheimer. Daarom is het goed om te onthouden dat je geheugen niet zomaar iets onbelangrijks is.

Geheugen verbeterende supplementen

Er zijn meerdere supplementen beschikbaar die je kunnen helpen bij het verbeteren van je geheugen en mentale welzijn. Om je een beetje op gang te helpen staat mijn top 3 hieronder:

Ginkgo Biloba – Deze naam zal je ongetwijfeld vaker hebben gehoord. Dat zou wel eens kunnen komen omdat Ginkgo Biloba één van meest populaire geheugen verbeterende supplementen op de markt is. Dit supplement is daarnaast jaren gebruikt om een type van dementie tegen te gaan dat veroorzaakt wordt door een afgenomen bloedstroom. Met Ginkgo Biloba is aangetoond dat deze zorgt voor een verbeterde bloeddoorstroming door kleinere bloedvaten, inclusief die in het brein en dus geheugen.

Ondanks dat het onderzoek niet duidelijk is of Ginkgo Biloba dementie geheel kan voorkomen tijdens een mensenleven, is het wel bevestigd dat het effectief is bij de vermindering van symptomen bij dementiepatiënten. In het geval niet-medische zaken is door vele personen opgemerkt dat er wel degelijk verbeteringen zijn van het dagelijkse geheugen.

Omega 3 vetzuren – Recent onderzoek heeft ook gesuggereerd dat omega 3 vetzuren, zoals te vinden in onder andere vis, noten en planten, effectief zijn bij het voorkomen van dementie en alzheimer. In het bijzonder lijken ze het risico van zulke ziektes te verkleinen. Waar er nog meer onderzoek nodig is, lijkt het erop dat het gehele effect op je mentale gezondheid en functioneren waar is. Daarnaast is er aantoonbaar bewijs op het gebied van verbeterde cardiovasculaire gezondheid (hart- en bloedvaten) en een verbeterde stofwisseling.

Vitamine E – Ook vitamine E lijkt zeer geschikt voor het verbeteren van het geheugen. Onderzoeken hebben daarbij aangetoond dat vitamine E over de levensloop werkelijk leeftijdsgebonden aandoeningen in het geheugen kan vertragen.

Aangezien hoge doseringen vitamine E gemeden dienen te worden, is het aan te raden om te kiezen voor een hoge kwaliteit multi-vitamine. Dit is de veiligste manier en zorgt ervoor dat je dagelijks een voldoende variëteit aan vitaminen en mineralen binnenkrijgt die benodigd zijn voor de optimale fysieke en mentale gezondheid. Daarnaast bevat deze ook vitamine B & C, die ook gerelateerd worden met een gezond brein.

Het gebruik van deze supplementen samen zou binnen een paar weken resultaat kunnen geven. Echter is het afwachten en geduld hebben om op de langere termijn werkelijk de voordelen ervan te zien.

Als je vragen hebt of feedback wilt geven op dit artikel, kan je dat onderin deze pagina schrijven.

, ,