Voldoende energie voor een bruisend leven

Hoe zorg ik voor een toename van mijn energie?

Of je nu wilt afvallen of wilt groeien, energie speelt een belangrijke rol bij je fitness succes. Naast het hebben van een goede nachtrust en vele andere manieren om je energie te verbeteren, is je voeding één van de funderingen voor je energie. Simpel gezegd, de hoeveelheid en wat voor voedsel je in je lichaam stopt, bepaalt hoeveel energie je eruit krijgt.

In dit artikel zal ik een aantal supplementen op een rijtje zetten die je energie drastisch kunnen laten toenemen. Hierna zal je training nooit meer hetzelfde zijn als voorheen!

Hoe verbeter ik mijn energie: Top 7 energie booster supplementen

1. Green Tea – Green tea is één van de sterkste energie supplementen die er is. Bijkomend voordeel is dat de green tea ook nog geheel natuurlijk is en tegelijkertijd een rustgevende werking heeft. Het zit vol met gezonde anti-oxidanten en met net genoeg cafeïne om je in beweging te krijgen. Daarnaast heeft green tea een positief effect op je stofwisseling!

2. Multivitaminen – Naast het feit dat het nemen van multivitaminen zeer goed is voor je gezondheid, zorgt het ook voor een  toename van je energie. Lees in het artikel “Welke vitaminen zijn belangrijk om extra te gebruiken?” waarom deze multivitaminen onmisbaar zijn voor een gezond leven.

3. Eiwitrepen – Eiwit- en energie repen zijn zeer effectief bij de ondersteuning van je energiegehalte. De beste resultaten behaal je door deze vlak voor je training te eten. Terwijl de eiwitten ervoor zorgen dat je een vol en verzadigd gevoel hebt, zorgen de koolhydraten ervoor dat je genoeg pit hebt voor je oefeningen.

4. Chlorella – Chlorella is afkomstig van groene alg en zit vol met gezonde vitaminen en voedingsstoffen om je op gang te houden. Het heeft een hoog gehalte vezels en eiwitten en helpt je daarnaast om meer calorieën te verbranden!

5. Spirulina – Spirulina is net zoals Chlorella afkomstig van algen, in dit geval van de blauwgroene alg. Spirulina bevat ook veel goede voedingsstoffen en wordt gebruikt voor meer energie en tegen vermoeidheid. Dit supplement is daarnaast zeer geschikt om te mengen met je eiwitshake of met wat magere yoghurt.

6. Chia zaden – Waarschijnlijk heb je hier nog nooit van gehoord, maar deze chia zaden zijn een goede keus om aan je voeding toe te voegen. Dit product is namelijk rijk aan omega 3 vetzuren om je stofwisseling een oppepper te geven en bevat daarnaast voldoende eiwitten en vezels.

7. Kokosnootwater – Dit is een zeer goede keuze wanneer het op gezonde dranken aankomt. Zo zit dit kokosnootwater vol met met mineralen, eiwitten, anti-oxidanten en vitamine B & C. Dit drankje heeft meerdere voordelen, waaronder de boost die je stofwisseling krijgt.

Als je vragen hebt of feedback wilt geven op dit artikel, kan je dat onderin deze pagina schrijven.

, , , ,