Intensief sporten met bootcamp

Een absolute nieuwe fitnesshype is bootcamp. Dit is een hype die is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten en ook hier erg populair is geworden. Oorspronkelijk is bootcamp bedoelt als een training voor militairen uit het leger.

Er wordt getraind in de buitenlucht met een kleine groep waarbij gedurende een uur intensief wordt getraind. De oefeningen verschillen van cardio (rennen, hiken, intervaltraining etc.) tot krachttraining en soms zelfs een stukje rekken en strekken met een aantal yoga-achtige oefeningen. Voor veel mensen is deze variatie een absoluut plusplunt van de bootcamp vergeleken met je dagelijkse halfuurtje op je hometrainer.

Een ander pluspunt is het feit dat je traint in een groep. Het ligt in de aard van de mens om zich tegenover andere mensen te bewijzen en te pushen. Het trainen in een groep houdt je gemotiveerd waardoor men langer doorgaat bij bootcamp waar men al lang was gestopt bij een eigen training.

Het feit dat de hype bootcamp gebaseerd is op een militaire training klinkt misschien heel heftig. We willen ook niet zeggen dat het een makkelijke training is, maar als je genoeg hebt van de loopband in je plaatselijke sportschool en toe bent aan wat uitdaging, kunnen wij het je zeker aanraden!